lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden viimeisinä päivinä

Flunssan kourissa ollaan, mutta jaksoin tänään hieman kuvailla Kardemummakadun nykyistä ilmettä. Näin vuoden viimeisinä päivinä huomaan, että tätä uutta nukkekoti-innostusta on tässä vaiheessa takana kaksi kuukautta ja muutama päivä päälle. Kahden kuukauden takainen tilannehan näkyy ihan ensimmäisessä postauksessa.


Ensimmäiset kuvat otin talon päätyikkunasta. Kuvasta näkyy, että salissa nautiskellaan vieläkin Taina Jatta Toropaisen herkullisista juustoista, kyytipoikana kenties pikarillinen viiniä. Ja muovikuusi se jaksaa edelleen kukoistaa kauniisti.


Talon julkisivu ei valitettavasti ole samanlaisessa juhlakunnossa kuin sali. Julkisivuremontti on nimittäin täysin kesken. Terassin katto on jo remontoitu, mutta odottaa uusintamaalausta. Kokeilin kattolaattoihin jo mustaa ja harmaata, joiden ansiosta talo alkoi näyttää enemmänkin kummitustalolta kuin viihtyisältä ja lämminhenkiseltä asumukselta. 

Tässä kohtaa tarvitsisin esteetikkojen ja nukkiskonkareiden näkemystä sekä tukea. Talo tarvitsisi nyt sen oikean värilastun, eli yhteensopivat sävyt ulkoseinään ja kattoon. Periaatteessa tykkään tuosta tumman ruskeasta, vaikka voisi se vaaleampikin olla. Tämä sävy on Uulan värikartan Kahvi.

Mieheltäkin kysyin mielipidettä ja hän sanoi, että katto voisi olla vaikka vihreä. Voisiko? Tuo kovalevyn vaalean ruskea perusvärikin (katossa) näyttää toki paremmalta kuin tuo musta.

Jos saisin joltakulta teiltä oikein hyvän vinkin, niin voisin kevään "korvalla" lähettää vinkanneelle jotain ajankohtaan sopivaa miniä kiitokseksi. Kyseessä ei ole siis normaali arvonta, vaan neuvojen ja avun pyyntö MINImaalista korvausta vastaan.


Yläkerran kaksi vasemman puoleista ikkunaa ovat salin ikkunoita. Oikean puoleinen on porrashuoneen ikkuna. Keskimmäisestä ikkunasta näkyy taas kerran joulukuusi.

Alakerrassa vasen on keittiön ikkuna ja oikea ikkuna on eteisen/portaiden kohdalla.


Sisääntulon terassi odottaa vielä kaiteita ja talo kivijalkaa sekä portaita. Talon ikkunoista näkyy läpi, koska nukketalon "takaovet" ovat vielä tapetoimatta ja pois paikoiltaan.

Olen ajatellut, että tämä talo sijaitsee tontin tien puoleisessa reunassa, joten jos joskus talolle on enemmän tilaa, tähän eteen voisi tulla pieni puutarhan siivu. Siihen tulisi tietysti tulisi polku Kardemummakadulle, pensasaita sekä postilaatikko. Kenties jätehuoltokin täytyisi jotenkin järjestää. Varsinainen olopiha puutarhapöytineen kuitenkin tulisi talon takapuolelle, minne suunnitelen myös pientä laajennusosaa.


Joulupukki toi minulle kaikenlaista (itse tilattua) tarpeellista tähän taloon. Sain keittiöön toivomani jääkaapin, yhden yläkaapin sekä kaksi puuvalmista tuolia. Sain myös vaatekaapin ja porraskaiteen, mutta kaide ei tule tähän taloon sopimaan. Samassa toimituksessa tuli myös katto- ja jalkalistat, mutta ilman jiirilaatikkoa tai -leikkuria en ala niitä silppuamaan pilalle. Kokeiltu nimittäin on jo sitäkin :)

Toivottavasti voin raottaa teille talon ovea ensi vuonna vähän enemmän. Sitä ennen toivon kaikille mineilijöille ja tässä blogissa piipahtaville mukavia tämän vuoden viimeisiä päiviä sekä antoisia mineilyhetkiä vuodelle 2013.

7 kommenttia:

 1. Talosi näyttää tosi kivalta rappauksineen. Vihreä vois tosiaan olla hauska katon väri. Samoin tiilenpunainen, sikälimikäli rappauksen väri mun ruudullani vastaa sitä mitä se luonnossa on ;D

  VastaaPoista
 2. Minusta vaaleanharmaa/harmaa sopisi katon väriksi. Talo sinänsä on kivan värinen!

  VastaaPoista
 3. Olet saanut tosi paljon nättiä aikaan parissa kuukaudessa. Joten älä hättäile, kyllä se siitä etenee. :)
  Tuosta kovalevyn väristä tulee mieleen olkikatto. Vaan käviskö semmonen muuten taloon... hmmm.
  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA Kardemummakadulle!

  VastaaPoista
 4. Mietin myös tiilenpunaista. Mutta vielä vaaleampikin saattaaisi sopia, keventää ilmetta. Miten olisi paanukatto ihan luonnon puun värillä, sellainen on tässä linkissä: http://di1-4.shoppingshadow.com/images/pi/ed/64/bf/51949548-260x260-0-0_Greenleaf+Doll+Houses+Doll+House+Orchid.jpg

  Mistä materiaalista aiot katon tehdä?

  Kardemummakatu on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 5. Miekii aattelin punaista...Talosi on nii in upee!!!

  VastaaPoista
 6. Ihana on talosi, ja mielestäni jokin lämmin sävy sopisi kattoon- punaruskea, oranssinvivahteinen tai jokin punasävy kuitenkin :)Hyvää uutta vuotta Kardemummakadulle!


  VastaaPoista
 7. Kiitos näistä vinkeistä. Pohdinta jatkuu oman pään sisällä kiivaana. Ja lisääkin saa mielellään kommentoida.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)