keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Keittiöremonttia

Talon keittiöhän sijaitsee alakerrassa ja se vaihtoi peruskorjauksessa paikkaa eteisen kanssa. Tässä kaksi ennen kuvaa vanhasta keittiöstä, mikä ei koskaan tuon valmiimmaksi tullut.Uuden keittiön suunnittelu ei ollut ihan helppoa. Rajoittavina tekijöinä olivat ennenkaikkea kaksi ikkunaa, jotka ovat sen verran matalalla, ettei niiden eteen voinut sijoittaa "normaalikorkeita" alakaappeja. Seuraavassa muutamia hahmotelmia keittiön kalusteiden sijoittelusta.


Alunperin halusin ehdottomasti keittiöön puusohvan, mutta se suunnitelma muuttui kun löysin Facebookin nukkekotikirppikseltä kolme kunnostusta vaativaa alakaappia. Olisin halunnut myös puuhellan, mutta sekin täytyi jättää pois tilanpuutteen takia.


Pöydän paikka siirtyi toisen ikkunan eteen ja jääkaapille löytyi paikka oikeasta etureunasta.


Tässä suunnitelmassa olin rakentamassa tiskipöytäosastoa oikeaan takanurkkaan, mutta sitten sain idean ruokakomerosta. Pitihän sitä heti kokeilla vanhan ulko-oven ja pahvipalan kanssa..


Sitten alkoi varsinaisen komeron rakentelu. Materiaalina käytin rakettikeppejä, puukloppeja sekä bambulautaa. Oveksi tuli vanha ulko-ovi hieman uudistettuna. Tässä yksi vaihekuva.


Ruokakomero "seisoo" omilla jaloillaan joten tarvittaessa voin poistaa sen sisustamista varten. Komeron hyllyt rakentuivat kahvitikuista liimaten. Samalla peitin kierreportaille tehdyn aukon ja liimasin koko kattoon mulperipaperin.


Lattiasta piti ensin tulla mustavalkoruudullinen, mutta se näytti liian rajulta eikä siihen oikein sopinut keittiötä varten hankkimani räsymatot. Kun viimein sain kuuluisia sytyketikkuja oli materiaalivaihto helppo tehdä. Tikut pätkiksi ja lattiaan, tikkuihin naulankolot piikillä ja päälle harmaata lattiamaalia (samaa kuin meidän isoilla lattioillakin). Tikut liimasin huoneen kokoiselle pahville, että voin tarvittaessa poistaa lattian huoltotoimenpiteitä varten.


Tein lattiaan valeluukun ajatuksella, että talossa voisi joskus olla myös jonkinlainen kellarikerros. Maalin kuivuttua voitiin kunnostetut alakaapit kantaa sisään ja asentaa vesikalusteet paikoilleen.


Kolmesta kirsikansävyisestä irtokaapista muotoitui spraymaalilla kiiltävän valkoinen alakaappikokonaisuus. Tasoksi halusin tummaa kiveä, joten tulostin valokuvapaperille mustan marmorin kuvan ja taittelin/liimasin siitä tason. Eikä ollut ollenkaan helppo homma. Jouduin paikkailemaan halkeilevaa valokuvapaperia mustalla tussilla. Altaan reiän tekeminen vasta temppuilua oli, mutta kun tasoa ei suurennuslasilla ala katsomaan niin menettelee kyllä näin ensimmäisenä nukkekotikeittiönäni.


Tasoon "upotettiin" tuliterä induktiotaso ja sen alle rosteriliesi. Lieden oikealle puolelle jäi tilaa, joten tein siihen avohyllyt vaikka leivinpaperille ja keittiökirjoille. Tiskialtaan kohdalle lisättiin myös yksi yläkaappi.


Hansgrohemaisen hanan tein kolmesta hamahelmestä, 2 mm:n rautalangasta ja coctailtikun pätkästä. Tuossa altaassa oli alunperin kaksi rikkinäistä hanantynkää, jotka poistin ja peitin kolot korupiikillä. Uudelle hanalle porasin reiän altaan keskelle. Samalla suurensin myös viemärin reikää ja laitoin siihen eyeletin.

Sitten voitiinkin kantaa paikoilleen muutkin kalusteet ja etenkin uusi jääkaappi. Nyt asukkaiden on jo paljon helpompi jatkaa remonttia, kun ei enää tarvitse turvautua eineksiin ja grilliruokaan. Näihin hämyisiin iltatunnelmiin tällä kertaa täältä Kardemummakadulta.19 kommenttia:

 1. Mikä ihana ruokakomero! Tosi ihastuttava lopputulos muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana komero, ja lattiakin on niin aidon näköinen. Minullakin on suunnitelmissa ruokakomero keittiöön, kunhan saan ensin talon kasaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana keittiö <3 Tuo skafferi on kyllä mainio!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne. Ruokakomero olisi saanut olla isompi tai ainakin runko vähän ohuemmasta tavarasta, niin mahtuisi enemmän hyllyjä. Pahoin pelkään, että tuosta tulee myös siivouskomero, ainakin sinne on jo majoittunut mattopiiska ja pesuämpäri.

  Ehkä varsinaiset kylmäsäilytettävät jutut ovatkin sitten tuolla lattian alla olevassa "kuopassa". Sellaisiakin taitaa olla ollut ennen jääkaappien aikakautta.

  VastaaPoista
 5. Ihanan valoisa ja kodikas keittiö.Ruokakomero varsinainen täysosuma!

  VastaaPoista
 6. Ihanan tunnelmallinen keittiö! Hienosti olet saanut mahtumaan pieneen tilaan.

  VastaaPoista
 7. Ihana keittiö!! Niin tunnelmallinen! Minäkin haaveilen tuollaisen ruokakomeron tekemisestä, paikkakin olisi keittiössä valmiina =) Näistä kuvista sain paljon vinkkejä miten sen tekisi!

  VastaaPoista
 8. Hallo!

  The little storage room in the corner of your kitchen is a good idea. It makes the room more interesting!!
  Thanks for sharing :-)

  Hugs, Lina

  VastaaPoista
 9. Mahtava keittiöremppa täällä - tuo alataso on huikea, ei olisi heti tullut mieleen laittaa valkoisella spraymaalilla - tulos on 10+

  VastaaPoista
 10. Tämä sun talo on aivan mahtava. Miten tuo lautalattiakin näyttää noin hyvältä rakoineen kaikkineen! Ja ihana ruokakomero!

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 11. Annoin sinulle tunnustuksen! kurkkaa blogiini :)

  VastaaPoista
 12. Sinulle on myös minulta tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 13. Myös minä annoin sinulle tunnustuksen. Se löytyy täältä: http://heidisdollhouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Kiitos ihanista kommenteistanne ja tunnustuksista :)

  Olen ollut "sairastuvalla" ja kirjoittelen tänne heti kun jaksan istua koneen ääressä vähän enemmän.

  Siihen asti,
  Anne

  VastaaPoista
 15. Voi kuinka ihana keittiön tuunaus. itsellä tuli myös keittiö pieneksi... Aika samoihin aikoihin olemme remppaa tehneet.

  VastaaPoista
 16. Vautsikka miten hieno keittiö! Ja upeita ratkaisuja!!!
  Hana aivan loistava. Tämä ohje pitää laittaa tarkasti muistiin.
  Onnittelut menestykkäälle keittiörempalle!

  VastaaPoista
 17. Ihana keittiö, tässä keittiössä olisi kiva olla juomassa kahvia. Todella hienoa työtä!

  VastaaPoista
 18. Kiitos ihanista kommenteistanne ja anteeksi, etten ole niihin jaksanut vastailla, enkä blogeissanne kyläillä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)