torstai 3. tammikuuta 2013

Askel eteen ja kaksi taakse

Juhlat on juhlittu ja Kardemummakadullakin on palattu arkeen. Juuri kun ehdin hetken ajatella, että nyt eteinen viimein valmistuu, niin eipäs valmistukaan. 


Ensimmäiseksi alkoi häiritsemään jo kertaalleen asennetut ovilistat. Siis  heti sen jälkeen, kun sain päähäni, ettei karmilista voi olla kapeampaa kuin jalkalista tai kattolista. Harmaa värikin on häirinnyt minua, mutta en olisi saanut maalattua noita enää paikoillaan. Ennen harmaata häilyin pitkään tummanvihreän ja -punaisen välillä, mutta sudin lopulta harmaaksi. Liimasin lisat huolella paikoilleen puristimia käyttäen, joten arvata saattaa etteivät ne helpolla periksi antaneet.


Tarkoitus on siis laittaa sekä ovenkarmien ympärille että lattianrajaan samaa profiililistaa mitä tilasin ennen joulua Minimaailmasta. Listojen väriä en tiedä vieläkään. Mielestäni valkoiset ne eivät voi olla, kun seinät jo ovat sitä, muutoin ei pääovi erotu seinästä. Vihreä tai punainen houkuttavat edelleen, kun tapetiksi tuli taas vanhaa ruotsalaista, missä värejä riittää. Värivalinta varmistunee kun lattia on paikoillaan ja maalattu.

Eikä lattiaan tule sittenkään muovimattoa, vaan ihan aito, maalattu lankkulattia! Kun syyslomareissu jäi koko perheen sairastelun takia tekemättä ja minä ilman tikkuja, niin päätin tilata pari pussia noita paljon kehuttuja sytykkeitä. Aivan upeata puutavaraa ovat, ei voi moittia. Enkä suoraan sanoen käsitä kuka noilla määrämittaan sahatuilla askartelutikuilla viitsisi tulia sytytellä?

Kädessä on nyt rakko "lautojen" pätkimisestä liian isoilla oksasaksilla. Todella kovaa puuta ovat, mutta kun katkaisusahaa ei viitsi sisällekään tuoda, eikä tuonne ulos taas halua vapaaehtoisesti mennä, niin oma vika. Listaleikkurit ja sopiva pikkusaha olemassa olevaan jiirilaatikkoon ovat vielä hakusessa, mutta kuka sellaisia nyt jaksaa odotella, kun into on päällä ja sentään oksasakset löytyy?


Eteisen ja keittiön lattiat odottavat samaa harmaata maalia kuin portaissakin, mutta mietin liimaanko paikoilleen talon lattiaan vai sittenkin johonkin pahviin? Sähköistys on tekemättä ja pohdiskelen voisiko sähköt vetää lattian alla pienessä "railossa"? Voisi tietysti, mutta minä en uskalla alkaa sellaista roiloa 6mm kovalevyyn tekemään, ettei putoa puolen alakertaa "kellariin". Ehkä kuljetan sähköjä ihan pintavetona, eikös niin ole ennenkin tehty? Vaan mistä tekee johdoille kiinnikkeet? Tuskin niitä sentään miniatyyreinä löytyy?

Kuvan tuolilla näkyy myös eilisillan tuherrus. Olen haveillut tuollaisesta haitari-työkalupakista, mutta onneksi edes nukkekodista löytyy nyt sellainen. En saanut tuosta täysin toimivaa, mutta vähän sinnepäin. Materiaalina joululahjapyyhkeen pahvinen "hintalappu", rautalanka ja niittikoneen niitit. Onpahan työkaluilla paikkansa, niitä kun tullaan tarvitsemaan vielä pitkään ja hartaasti.


Edit: Pakko vielä editoida tähän perään, että heti tekstiä tarkastuslukiessa tuli oivallus viedä sähköjohdot ja muuntaja lattiaan upottamisen sijaan sen alle, eli kivijalkaan. Sokkelia siis tekemään ja siihen sopivaa laatikkoa. Ja ihan ensiksi kannattaa käydä lukemassa siihen vinkit Jorma Havian blogista.

Edit2: Työkalupakin ranskankielinen ohje löytyy täältä.

4 kommenttia:

 1. Ihana remonttimeininki täällä! Työkalupakki on onnistunut hienosti.
  Utelen vielä, että mistä tilasit bilteman sytykkeitä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos visiitistä Marjatta ja pirrepirpana. Sytykkeet tilasin siis suoraan tuotla Biltemasta, linkki vie suoraan ko. tuotteeseen. Nuo tikut on nimittäin hieman hankalat löytää verkkokaupasta.

  VastaaPoista
 3. Uskomatonta, että aina vaan löytyy uusia ihania blogeja, joissa ei ole ennen vieraillut. Kiva, kun olit vieraillut "meillä", että löysin tänne. Työkalupakki on mainio. Mukavaa uutta vuotta remontin parissa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)