maanantai 17. joulukuuta 2012

Olohuone

Talon alakerta ja keskikerros valmistuvat pikku hiljaa sisustettaviksi. Edelleen vessan yksi seinä odottaa pihasirkkelöintiä, mutta voiton puolella aletaan jo olla.

Aloitan kuvallisen kerronnan olohuoneesta. Minun PITI ottaa kuvia jalustan kanssa, mutta olen taas kerran säilönyt jalustan ja kameran välikappaleen jonnekin todella hyvään paikkaan, joten melkoista hämäränhyssyä nämä käsivarakuvat nyt ovat. Toivottavasti näistä kuitenkin jotain selvää saa.


Olohuoneremontti alkoi vanhojen tapettien repimisellä. Sitten tiivistin ikkunoiden reunoissa olleet isot raot pikasiloitteella ja maalasin pokat ja vähän reunojakin. Väliseinässä oli kovalevyn karkeaa taustapuolta, minkä pohjustin "rollerilla". Rollerin kiinnitin vesi-puuliimaseoksella ja varsinaisen tulostetun tapetin sen päälle ja muihin seiniin liimapuikolla. Tapetoinnin kanssa menikin sitten tunti ja toinenkin. Vieläkin on niskat jumissa sen jäljiltä.


Tapetiksi valikoitui vanha ruotsalainen ihanuus, mitä mietin aikoinaan omaankin olohuoneeseen.

Lattia on talon alkuperäinen askartelutikuista liimailemani ja jollain värilakalla käsitelty. Lattiassa on harmiksi keittiöstä tulevien kierreportaiden kolo. Portaathan vaihtoivat tässä peruskorjauksessa paikkaansa alakerran osalta, mutta en ole vielä päättänyt nousevatko portaat ylimmäiseen kerrokseen (missä makuuhuone ja kylpytilat) tästä olohuoneesta vai mennäänkö sinne ilmahissillä ja ajatuksen voimalla. Koloakaan en saa lattiasta kovin helposti paikattua, kun ei ole samoja tikkuja, eikä tuota lakkaakaan tallessa.
Keittiön puolelta porraskolo on kuitenkin jo peitetty ja katto tapetoitu, mutta olohuoneen lattiassa ja katossa kolot vielä möllöttävät. Keittiön katossa käytin mulperipaperia, mutta koska sekin loppui täytyy toistaiseksi katsella tuota reikää.


Kolo ei tässä vaiheessa haittaa, kun sohvan sai sopivasti laitettua kolon päälle. Itse asiassa tykkään tuosta lattian tummasta sävystä. Se sopii tapetin kanssa paremmin kuin muualla talossa olevat harmahtavat "muovimatot". Koko taloon piti tulla harmaat lankkulattiat, mutta kun Turkuun kaavailtu syyslomareissu peruuntui, niin siellä Biltemassa ne lattialankut (sytyketikut) odottavat minua vieläkin.

 

Kaakeliuuni on 15-16 vuoden takainen tekele talon rakennusajoilta. Ei kovin fiini, mutta menee paremman puutteessa. Sen pohjana on kova pahvi. Pahvin kuorrutin kolmelta sivulta ilmakuivuvalla massalla. Massaan piirsin uurteet ja käsittelin uunin kuivana vernissalla. Tässä remontissa lisäsin sinne kuorestaan "riisutun" led-tuikun tuikkimaan.


Ikkunat täytyisi vielä pestä ja verhot tehdä. Mutta minkälaiset? Pitsiverhot sivuille vai rulla/laskosverhot? Joulukuusikin olisi odottamassa koristelua ja saliin kantamista.


Lipasto on tuossa etureunassa siksi, että tarkoitukseni on tapetoida ja "sisustaa" myös nukkekodin ikkunattomat ovet ja pitää taloa käännettynä niin, että pääasiallinen katselusuunta on julkisivun ikkunoista.

Takaovia tarvitaan jo kissojenkin varalta, sillä huomasin yhden kissan käyneen varkaissa talon viereisellä pöydällä. Yksin meidän kissoista on hulluna villaan, joten kuvan tonttu ja lampaantaljakin ovat vaaravyöhykkeellä ilman ovia.


Olohuoneen nurkkaan mahtui vielä pieni balsasta aikanaan tehty pöytä ja seinälle vanha vitriinikaappi. Niin, ja valoahan tähän taloon vielä tarvitaan, mutta sen suunnittelu on vielä ihan kesken. Todennäköisesti tulen käyttämään led-lamppuja, joko johdoilla tai ilman.


Kardemummakadulla viimeistelytyöt jatkunevat edelleen kiivaasti ihan jouluaattoon saakka ja toivottavasti vielä ennen joulua voin esitellä seuraavan uusitun huoneen raakaversion. Siihen asti mukavia joulunaluspäiviä teille kaikille ♥

7 kommenttia:

 1. Tosi kauniin tapetin valitsit. Kaakeliuuni on myös upea!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on nättiä! Ja tapetti on todellakin kaunis.♥
  Meidänkin kissa on hulluna villaan. Heti kun kaapin ovi aukeaa se syöksyy villapussille. On aikas koomisen näkönen sitten villatupsukat suussa. Eikä millään luopuis saaliistaan. :D

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana olohuone! Tapetti on kyllä todellä nätti <3

  VastaaPoista
 4. Tapetista tykkään minäkin kovasti! Itse tekemäsi kaakeliuuni on aarre.Se on kaunis!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kiitos kommenteistanne. Tässä itse tulostetussa tapetissa ei ole ehkä ihan yhtä tumma pohjaväri kuin oikeassa. Itse pidän vaikeina tapetteina tuollaisia missä on isot, säännölliset kuviot. Ei oikein teidä mihin kohtaan voisi ripustaa tauluja yms. kun täytyisi aina olla keskellä kuvioita jne. Tai sitten se on vain minun itse kehittämä ongelma. Meillä on 1:1 keittiössä gammalsvenskaa (samaa mitä Lissun mökissä) ja se on myös osoittautunut tuossa suhteessa hankalaksi.

  VastaaPoista
 6. Olen moneen kertaan kuullut että ikkunallisia huoneita on vaikea kalustaa. Kaikesta huolimatta olen kateellinen nähdessäni, miten mukavalta olohuoneesi näyttää sisältä päin. Ikkunat näyttävät todella kivoilta. Toki moni muukin. Minusta on kiva lukea kun kirjoitat miten olet minkäkin toteuttanut, siitä saa aina inspistä!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)