maanantai 12. marraskuuta 2012

Julkisivuremonttia

Aikoinaan tein tähän nukkekotiin oven ja ikkunat valokuvakehyksistä. Etuoven "valmiskarmit" olivat todella pienet ja kulku taloon kaikkea muuta kuin esteetön, joten tämä ovi sai lähtöpassit.


Karmin liimaus oli kuitenkin aikanaan onnistunut hyvin, koska sen irroituksessa tarvittiin sahaa ja voimaakin.


Huh, helpotti.


Miniremontoija kävi pitkään sisäistä mietiskelyä tilaisiko uudet ovet "tehtaalta" vai kokeilisiko niiden tekemistä itse. Varastosta löytyi käyttökelpoista balsaa, joten hommiin vain.


Malliksi valikoitui kolmepeilinen ovi. Runko on kaksinkertaista balsalevyä, ovipeilit hieman ohuemmasta balsalevystä ja muu putavara bambumatosta. Vinkkejä tekemiseen katsoin mm. Potinperästä.

Saranaa verten kaiversin balsaan syvennyksen, kiinnitin liimalla ja varmistin pysymisen miniruuveilla. Päälle liimasin vielä tuon ovikehyksen.


Talon värivalinta on askarruttanut pitkään. Minusta Kardemummakatu kahdentoista talon täytyy olla ruskea. Ja ruskea tulikin, muttamutta ihan liian tumma. Sävyvalinta oli taas kerran todella vaikeaa, ja pieleenhän se meni tälläkin kertaa.

Olin varmaankin kofeiinin puutteessa, kun haksahdin valitsemaan Uulan värikartasta sävyn Kahvi. Maalina täyshimmeä Tikkurilan Harmony. Mukava maalattava, vähän kuin olisi maalannut jacky-vanukkaalla.

Talo näyttää nyt valtavalta piparkakkutalolta, mutta menköön, kun joulukin on tulossa :) Pääasia, ettei kardemummaa enää rapise lattialle, kun tuossa ahtaassa kolossa talon kanssa touhuaa.


Maalauksessa oli tietenkin mukana myös pieniä apulaisia.


Maalauksen jälkeen sain terassilaudatkin (bambumattoa) paikoilleen. Ikkunanpuitteet oli pakko huoltomaalata ja liimata irronnut koristelista paikoilleen. Ovi odottaa vielä lukkotoimitusta ja karmilistojen sahausta. Ja terassi kaiteita, mutta minkälaisia? Talon alle kaavailen vielä jonkinlaista sokkelia (=romulaatikkoa).


Seuraavaksi katon kimppuun ja sitten on pakko pistää sisälläkin hösseliksi, jos tuonne meinaa joku jouluksi päästä muuttamaan. Sisätilojen remonttia viivästyttää nyt porrastoimituksen viivästyminen (= 1:1 piharakennusprojektin runkovaihe).

1 kommentti:

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)