keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Alakerran remontti käyntiin

Kardemummarappaus on yhtä sivuseinää vaille valmis. Toiselle sivuseinälle, portaiden alle tullee led-valojen patterikotelon paikka, joten rappaan sen myöhemmin.

Sähkömiehen konsultointia odotellessa olen suunnitellut sisätilojen uudistusta. Laitan tähän alkuun ennen-kuvan, niin voin helposti myöhemmin tarkastaa mistä on lähdetty liikkeelle. Tai missä tuli mokattua ;)


Alakertaan piti aikoinaan tulla keittiö, eteinen ja kylpyhuone sekä kierreportaat yläkerroksiin. Muutoksen aloitin väliseinän kaadolla. Siirsin sen ulko-oven oikealle puolelle.


Samat toiminnot säilyvät tässä peruskorjauksessakin, mutta keittiö ja eteinen vaihtavat puolia. Kierreportaiden sijaan teen umpiportaat. Vessaan tulee vain ydintoiminnot, pytty ja pesuallas. Kylpyhuone tulee jonnekin, jos löydän jostain kätköstäni settiin kuuluvan kylpyammeen.

Ensimmäisessä versiossa sovitin vessaa alakerran vasempaan nurkkaan. Ajattelin, että ikkuna vessassa olisi mukava. Tässä versiossa portaat olisivat tulleet vasempaan etunurkkaan (pahvinpalanen).


Toisessa versiossa vessa siirtyi toisen ikkunan luo ja sen taakse sopisi portaat. Tämä versio kiehtoi osin sen takia, että halusin nähdä miten vessa mahtuisi kääntyvien portaiden alle jäävään tilaan. Sama juttu voi nimittäin jonain päivänä toistua myös omassa 1:1 kodissa.


Päädyin jälkimmäiseen suunnitelmaan ja vuorossa oli vaikein, portaiden suunnittelu. Tässä kohtaa miniremontoijalla meinasikin mennä sormi suuhun. Hän kuitenkin kuukkeloi rauhassa ja lueskeli portaiden teosta yhtä ja toista. Laski nousuja ja etenemiä. Jossain välissä hän käväisi myös lastenhuoneessa hakemassa käteviä testipalikoita.


Kun mieleinen suunnitelma löytyi, alkoi huoneen riisuminen. Vanha tapetti (kontaktimuovi) lähti palasina tarvikesäilöön ja samoin tietysti nuo puolipaneelit.


Puutavarajämistä löysin lähes sopivia rimanpätkiä ja päätin unohtaa millintarkat mittaukseni. Rimoista sirkkelöitiin ja liimattiin sopivia palasia.


Tässä on menossa palasten koesovitus ja portaiden kääntökohdan mietintä.


Katsoin viisaimmaksi tehdä kääntymiskohdan osista pahvimallit ja olla säästelmättä maalarinteipissä.


Tadaa! Siinä ne ovat, hieman raskasnousuiset portaat. Mutta kun näitä ei kukaan oikeasti työkseen ravaa, niin pikkuisen liian suuri nousukorkeus sallittakoon. Enää täytyy sahata vanerista nuo kulmakappaleet, liimata portaat kasaan ja tehdä välikattoon reikä. Viimeisimmässä onkin sitten ongelmia kerrakseen, huh.. kunhan ei vain koko kovalevytaloni romahtaisi kasaan.

Näihin tunnelmiin tällä kertaa. Toivottavasti seuraavalla kerralla klosetti olisi jo käytössä ja yläkertaan olisi esteetön pääsy :)

10 kommenttia:

 1. Kiva kun teit postauksen portaista. Minä kun vaan olen pyöritellyt tuota porrasasiaa. Kun en voi oikein alkaa kokoamaan taloa, tai oikeiastaan edes lattioita laittaa, ennekuin teen päätöksen portaista. Taidan kaivaa legot ja pahvit esiin, jos huomenna olen vähän paremmassa kunnossa, flunssa pirulainen kun iski. - Hyvältä näyttää tosiaan tuo sun "rappusaihio". Odotellessa uutta päivitystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli tunne, että en pääse yhtään eteenpäin, ennenkuin tuo porrasasia on ratkaistu. Mietin sitäkin, etten tee lainkaan portaita, vaan tekisin ne joskus jonkinlaiseen laajennusosaan.

   Meillä on 1:1 talossa edessä yläkerran käyttöönotto ja siellä tullaan tekemään samantyyliset kääntyvät portaat, joten tämä mineily toimii mukavana harjoituksena sitäkin ajatellen.

   Poista
 2. Talo on ihanan tunnelmalinen jo nyt. Huomautan heti, jos näyttää siltä että meinaat sen pilata ;) Itse teen myös usein koekappaleita maalarinteipin ja pahvin kanssa, hienosti sen avulla voi näköjään porrasasioitakin työstää!

  VastaaPoista
 3. Vau! Tulossa on kauniit portaat. Tästä saamme taas todeta vanhan viisauden, että "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt ensin mitä noista sitten lopulta tulee. Huomasin juuri äsken, että täytyisi varmaan saada seinäpaneelitkin tuonne portaiden taakse eli mittaaminen ei vielä lopukkaan.

   Poista
 4. Hienosti ratkaisit portaat ja tuo vessa niiden alla on hauska!

  VastaaPoista
 5. Ihania remontti kuvia! Pidän todellla vessa ratkaisusta, hieno!

  VastaaPoista
 6. ihana nukkekoti tulee. Miulla on arvonta tervetuloa osallistuun..Nukkekoti Jie

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)