maanantai 26. marraskuuta 2012

Keittiösuunnittelua

Kardemummakujalle saapui Facebookin nukkekotikirpputorilta keittiökalustelähetys. Mukana oli myös muutamia irto-ovia ja laatikoita.


Kardemummakujalla suositaan kierrätystä, joten keittiö rakentunee näistä käytetyistä yksiköistä.

Keittiösuunnittelua rajoittaa sama asia kuin meidän 1:1 keittiössäkin, eli matalalla sijaitsevat ikkunat. Muutenkin keittiö tuntuu kovin ahtaalta, mutta eiköhän tuonne ydintoiminnot saada asennettua. Kaasuhellasta luovutaan ja tilalle tulee upouusi induktioliesi. Tiskit hoituu käsipelillä.

Mieli tekisi tilata kaupasta "ihan oikeat" hellan ja jääkaapin pienoismallit, mutta olisi kyllä hienoa jos melkein kaikki mahdollinen, poislukien ruokailuvälineet, lasit ja lautaset, olisi itse tehtyä. Kyllähän tässäkin raha (tai sen puute) jotain ratkaisee. Mietintä jatkuu. Jos oikein toivoisi, niin toisikohan joulupukki taloon uuden hellan? Isokin tarvittaisiin, mutta tähän hätään voisin tyytyä minikokoiseen :)


Ruokapöydästä ei tule ihan noin iso, eikä korkea. Mietinnässä on tuon seinän pinta. Onko se samaa maalattua bambupaneelia kuin takaseinä vai tapettia? Ja onhan sitten vielä kaakelikin. Hellan päälle tulee nykyaikainen liesituuletin, mutta muuten tuolle seinälle tulee vain avohyllyt. Vinkkejä saa antaa :)


Tässä vielä ulkoseinää, missä on muutamia tapettinäytteitä (Minidesing). Vihreän näytteen kohdalle tulee jääkaappi. Seinässä on kyllä jo uusi (ihan oikea) tapetti, sellainen mitä mietin isoon keittiöönkin. Kuvio vain on tuonne turhan iso ja väri vaisu.

Pesupiste tulee tuonne takanurkkaan, ja sen päälle teen noita irto-ovia käyttäen pienen kuivauskaapin.

Kattokin menee remonttiin, sillä siellä ammottaa kierreportaita varten tehty aukko. Portaathan siirtyvät nyt toiseen päähän, kun eteinen ja keittiö vaihtoivat paikkaa. Alkuperäiseen, keskeneräiseen keittiöön voit kurkistaa täällä. Joskus haaveilin haaveilin järeistä kattoparruista, ehkä tänne tulee sellaiset? Ainakin niihin on helppo ripustaa roikkumaan kaikenlaista.

Meidän 1:1 keittiö menee myös jossain vaiheessa remonttiin ja ennen sitä on mukava suunnitella ja pähkäillä kaikenlaista minikoossa, vaikkei meidän keittiö tuon mallinen olekaan.

Luulen, että tähän minikeittiöön tulee tuo räväkkä lattia (Jennifers Printables), isoon keittiöön haluaisin kuitenkin hieman hillitymmän puuhun maalatun valko-harmaa ruutuisen. Tila näyttää melko pimeältä kun sähköjä talossa ei vielä ole, joten taidan kokeilla miltä se näyttää valkoisilla kaapeilla. Olen ihaillut vaaleita/mustavalkoisia keittiöitä mm. ruotsalaisissa blogeissa, mutta en tiedä jaksaisinko katsella sellaista useita vuosia itsellä. Minikoossa on hyvä kokeilla. Ei tule isoa rahallista menetystä ja kaiken saa suht pienellä vaivalla muutettua ihan toisen näköiseksi.

2 kommenttia:

  1. Hieno on ensikori ja kovin aidoon oloinen tuo materiaali. Ja kierrätys kunniaan - näin se on. Keittiöstä tulee hyvä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eija. Muisti palailee pätkittäin, kun juuri muistin että noissa kopissa, mistä korimateriaalia otin, on taidettu myydä isoja herkkusieniä eikä hedelmiä.

    Keittiöuvissa taisi olla suunnitelma nro 3 ja sekin vielä muuttui, kun muistin, että unelmakeittiössähän täytyy olla ruokakomero, kiinteä sellainen.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)