perjantai 16. marraskuuta 2012

Ulko-ovi

Lukkotoimitus Nukkekoti ja Lelu EM:stä saapui, ja illalla pääsin ulko-oven asennuspuuhiin. Samalla tuli kokeiltua kohta 12 vuotta sitten joululahjaksi saatua minityökalua, millä porasin seinään alkureiät saranaruuveja varten.


Hyvin aukeaa ja sulkeutuu. Tosin listoja ei ole vielä asennettu paikoilleen. Testaajana on ensimmäinen tekemäni Cernit-nukke vajaan 20 vuoden takaisessa asussaan. En tiedä vielä onko hän talon asukas vai vain remonttiapulainen.

Tunnistaakohan kukaan tuota "sisustustarran" alkuperää? Tykkäsin kuviosta ja halusin saada sen talteen, ennen pakkauksen toimittamista kierrätykseen. Lätkäisin tarranpalan kokeeksi tuohon ovipeiliin, mutta jos kovin kimaltelee, niin otan pois.


Pienen kardemummarapsutuksen jälkeen sain liimattua listat paikoilleen. Aika jyhkeät, mutta pääovessa saa kai ollakin. Tosin listan takia ovi enää aukea kuin 90 asteeseen, mutta yritetään pärjätä sillä.

Pientä maalausta tulee vielä saumakohtiin ja oven "karmeihin", joita tässä ovessa ei kyllä ole lainkaan. Jotta olisin saanut karmit mahtumaan, olisi oviaukkoa tarvinnut leventää (=taloa olisi tarvinnut purkaa). Sallin itselleni tämän pienen fuskun ja petraan karmien kansas sitten seuraavassa talossa tai tämän talon sisäovissa.


Olen ajatellut, että nukkekoti olisi sellainen paikka, mikä olisi aina siisti ja kutsuva vieraidenkin kurkistella. Samaa kun ei voi sanoa 1:1 talosta, missä järjestyksen pito tuntuu nykyisin lähes mahdottomalta.

Nukketalon kuistilla, sisällä ja katollakin on kuitenkin vielä paljon siivottavaa, ennenkuin siihen ihannetilanteeseen päästään. Nytkin sinne on ilmestynyt kuraiset saappat.


Kuraa keräämään tein kahdesta metallisesta askartelu/koru osasta "rautaisen" kuramaton. Leikkasin molemmista palan reunasta, yhdistin teipillä ja maalasin mustaksi. Samanlaisia kumisia mattoja löytyy meidän isoilta oviltakin.


Ja tietysti oveen tarvittiin kranssi. Ihan vielä ei olisi näin jouluista tarvittu, mutta halusin kokeilla kuinka kauan nämä (tuijan) havut pysyvät sisätiloissa vihreinä.2 kommenttia:

  1. Komea ovi on. Ja tuo tekemäsi nukke on tosi nätti! Mulla on itselläni yksi nukkekokeilu... huh, huh, ei tullut häävi :) Tykkään myös tuosta mustasta "rauta"matosta. Hienosti tehty. Ja kehumpa vielä kranssinkin :) Ja sisustustarrasta ei ole hajuakaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eliisa. Täytyy kokeilla nukentekoa uudestaan kun tässä rohkenee. Tuo ovesta kurkistelija ei nimittäin ole talon asukas, vaan asukkaan äiti.

    Sisustustarra on peräisin ruotsalaisesta suklaalla maustetun glögin pullosta.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)