maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulu kellarissa

Tämäkin blogi alkaa heräillä eloon, kun nukkekodilla on viimein alusta ja paikka piharakennuksemme vielä vähän keskeneräisessä askarteluhuoneessa.


Hyödynsin marraskuussa Ikean postimyynnin ilmaiset postikulut ja tilasin kaksi edullista Rast -lipastoa. Lipastojen yläreunoissa oli pieni koroke, mikä sirkkelöitiin siitä pois, että pinnasta tuli tasainen. Lipastot kiinnitettiin selät vastakkain pienillä riman pätkillä ja alle viritettiin puukloppien avulla isot pyörät. Ajatuksena on myös käsitellä tai tuunata tuo lipasto jossain vaiheessa jotenkin.Pyörät ovat tarpeen, sillä nukkekotini on vähän nurinkurinen ja ovet ovat (jotka eivät ole nyt paikoillaan) talon takapuolella ja taloa pitää pystyä kääntelemään jos haluaa katsella muulloin siistimpää julkisivua. Mikä lie ajatus minulla aikoinaan ollut? Onneksi pyörät toimivat kuin unelma ja pikaisen testauksen tuloksena näyttäisi, ettei talon sisällä tavaratkaan putoile hyllyistä käännön aikana.

Lipastossa on nyt siis kuusi laatikkoa, kolme molemmilla puolilla, ja pyörienkin päälle voisi vielä rakentaa yhden tasanteen. Tarkoitus olisi saada mahtumaan noihn laatikoihin kaikki nukkisteluun liittyvät asiat. Saapas nähdä miten se onnistuu.


Pölyä onkin sitten kertynyt. Otin avuksi rikkaimurin ja suurin osa lähti sillä. Kuistin katto menee muutenkin uusintamaalaukseen jossain vaiheessa, että putsataan paremmin silloin.Viimeiseksi minulta jäi tässä peruskorjauksessa kesken eteisen ja keskikerroksen porrashuoneen lattiat. Niihin oli laitettu remontissa puukuvioinen "muovimatto" (=tapetti), mutta kerrankos sitä naisväen mieli muuttuu. Eli kun minäkin sain näitä kuuluisia Bilteman -tikkuja, niin suunnitelmat menivät uusiksi. Kyllähän lankkulattia aina muovimaton voittaa. 

Porrashuoneessa menee kyllä tapetointikin uusiksi, kun tuo vaalea, ihan oikea tapetti ei asentunutkaan ihan niin nätisti. Ja onhan se muutenkin vähän platkun värinen.


Eikä tuolla salissakaan kovin siistiltä näytä, huh. Minkälaisia remonttimiehiä ja -naisia sitä nykyään oikein onkaan, muuttomiehistä puhumattakaan? Kenties tuo askartelutikkulattia piikataan myös irti, kun takanurkassa on kolo aiemmin mietinnässä olleille kierreportaille eikä sohva aina välttämättä ole siinä kolon päällä.


Talon väki oli siis pakotettu viettämään joulunsa lipaston ylälaatikossa, onhan se vähän kuin talon kellarikerros. Syökööt ja huilatkoon siellä nyt hetkisen, niin jaksavat sitten tehdä loppusiivouksen.

Palaan asiaan sitä mukaan kun remontti etenee ja tarvikkeet/materiaalit löytyy. Tällä hetkellä mietinnässä on lattioiden lisäksi myös sähköistystyöt. Jonkinlainen kivijalkakin ja pienenpieni etupiha pitäisi taloon vielä ennen sisustusta tehdä.


Mukavaa loppuvuotta!

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Oih, onpa ihastuttavan näköinen askarteluhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei ole noin siistin näköinen kameran puolelta ;) Huoneessa on paitsi minun askartelutarvikkeet sikin sokin, niin myös isännän harrastukset (mitkä eivät ole minejä).

   Poista
 3. Oikein hyvää vuotta 2015!

  Viehättävä talo ja varsin kätevä systeemi alla! Isot talot ovat painavia siirreltäviä ja pyörät tuovat ihan omanlaistansa helppoutta työskentelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mare. Pyörät toimivat tosiaan kuin unelma, kun vain lattia on tasainen. Täällä asuintalon puolella, vanhoilla lankkulattioilla ei noin toimisikaan. Pyörät on tarpeen sillä niiden avulla saan siirrettyä talon työpöydän viereen.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Kiitos niistä :)